Vinguide – sådan vælger du den rette vin

Står du og mangler den helt perfekte vin til en helt speciel anledning? Så er du altså kommet til det helt rette sted. Du behøver nemlig slet ikke at være hverken kok eller sommelier, for at kunne finde den perfekte vin. Og det er gode nyheder, for der er intet bedre end en god vin en fredag aften. Af netop den grund er det altså utroligt vigtigt, at du får købt den helt rette vin med hjem. Lige her får du således en lille lynguide til, hvordan du vælger den helt rette vin, så du kan være sikker på at få valgt den helt rette vin til fredagshyggen.


1. tip – stol på din smag og dine præferencer

Det, som rigtigt mange finder dejligt ved vin, er, at du ikke kan sætte det i bås. Af netop den grund går du altså heller ikke helt galt i byen, hvis blot du går efter en vin, som du ved, der falder i din smag. Således er det altså ikke afgørende eller særligt vigtigt, hvilke druer netop denne vin er lavet af. Og går du netop efter din egen smag og dine egne præferencer, vil du sikkert også opleve, at du faktisk kan lide mange forskellige druetyper. Vin skifter desuden smag alt efter, hvilken mad du serverer den til. Derfor kan du med fordel også købe nogle flasker af en vin, du ved, du godt kan lide. Herefter kan du servere den til forskellige retter, så du kan udforske, hvordan vinen ændrer smag.

2. tip – match vinen til anledningen

Med det sagt, så er det naturligvis også væsentligt, at du overvejer, hvilken anledning din vin skal serveres til. Skal du dog nyde din vin uden mad til, så har du altså frit valg på alle hylder. Skal du derimod finde en vin til en bestemt ret, er det vigtigt, at du vælger en vin, der komplementerer maden.

3. tip – glem alle regler

Skal i fx spise fisk, vil langt de fleste per automatik vælge en hvidvin. Når det så er sagt, så er der altså ingen faste regler for servering, når det kommer til stykket. Du kan sagtens finde en rødvin, du kan servere til fisk, ligesom du også sagtens kan finde en hvidvin, du kan servere til en stor, saftig bøf. Med andre ord, kan du altså sagtens have de forskellige ’regler’ i baghovedet, når du skal vælge vin, men du må endelig ikke lade dem styre dit endelige valg.