Vand er stadig jordens vigtigste ressource

Vand er en af de vigtigste elementer her på jorden. Men i takt med at vores klima skifter, så bliver vand en knap ressource. Vand, som er så vigtigt for os alle sammen, kan vi risikere bliver en mangelvare. Der findes utallige tiltag, som du kan tage, for at afhjælpe krisen. Det kan være, at du har din egen regnvandstønde stående, hvor du opsamler regnvand til at vande i haven med. Så kan det være en god ide at have en flowmåler vand til at bestemme koncentrationen af ilt i vandet. Så er du helt sikker på, hvordan det står til i tanken, og hvad du kan bruge vandet til.

Til de nysgerrige naturelskere

Det kan også være, at du blot er nysgerrig. Det kan være, at du holder af at gå ture i naturen. Og bliver nysgerrig, når du ser en stillestående sø. Så kan du tage din nye måler frem og håndfrit måle iltkoncentrationen i den sø, som du stoppede. Så kan du hurtigt få et indblik i, hvordan tilstanden er under vandoverfladen. Det kan være, at din indre lystfisker bliver fristet til at fange et par fisk, hvis tilstanden i søen ser god ud. Omvendt kan det også vække bekymring, hvis tilstanden ikke er optimal. Så kan du informere naturstyrelsen, og gøre dagens gode gerning.

Til din indre nørd

Det kan også ske, at du bare elsker nye gadgets. Og så er der intet til hinder for at købe en ny måler. Så kan du måle hist og her – på samme måde som det er helt ok at købe sig en fjernstyret racerbil, uanset hvilken alder der står på sygesikringsbeviset. For heldigvis kender dit indre legebarn ingen alder. Så hvis du er i tvivl om, hvad du skal ønske dig til jul, så kan det være du skal til at måle iltkoncentrationer i vandet med en flowmåler.