Træn kommunikationen nemt og enkelt: Brug piktogrammer derhjemme til at visualisere hverdagsting til børn

Er I en familie med små børn derhjemme og leder I efter nemme, enkle og visuelle måder at kommunikere adfærd og vejledninger til enten små børn eller børn med særlige behov? Så kunne det måske være at piktogrammer var noget for dig. Piktogrammer er simple ikoner der bruges til at kommunikere budskaber visuelt eksempelvis følelser eller hverdagsobjekter. Mange gange har små børn gavn af at bruge visualiseringen af opgaverne i hverdagen når de for eksempel bliver inddraget i mindre opgaver i hjemmet.

Billedrigt og stort udvalg

Der findes et stort udvalg af piktogrammer online, så søg efter klistermærker, magneter eller lignende som kunne være en god tilføjelse til hjemmet. Mange børn finder en ro i at kunne visualisere opgaver og udtrykke følelser gennem billeder. Der findes eksempelvis hjul med følelses ikoner, som børnene kan bruge til at give udtryk for hvilken følelse de sidder med. Derfor er piktogrammer gode at have hvis barnet synes det kan være svært at sætte ord på sine følelser. Forældre vil hermed også have meget gavn af at bruge piktogrammer i hverdagen.

Hvilken type skal du så vælge?

Der findes som sagt rigtig mange typer af piktogrammer som børn kan bruge til forskellige formål i hverdagen. Hvis du leder efter piktogrammer der kan bruges til at skabe overblik over familiens gøremål og skabe struktur i børnenes hverdag, så kunne en magnettavle måske være en god mulighed for jer. Disse tavler kommer blandt andet i en 7-dags form, hvor børnene kan være med til at sætte planer ind på kalenderen.

Interaktivitet og kommunikation

Disse tavler kan også blive endnu mere interaktive, når elementet af lyd bliver inkluderet. Der findes forskellige typer af tavler, hvor du som forældre kan tilføje små lydklip til billeder eller beskrivende ikoner som du selv bestemmer indholdet af.