Tips til indretningen af studieboligen

Når du starter på drømmestudiet, involverer det ofte at flytte hjemmefra. Det er spændende – der er ingen forældre, og det er nu, dit liv virkelig starter. Men inden du for alvor kan komme i gang, skal du lige hen over forhindringen med at finde en studiebolig. Det er nemmere sagt end gjort, fordi der jo er mange andre i din situation. Når du så endelig har fundet den rigtige bolig, skal den også indrettes, og det kan du få nogle tips til her.

Effektiv indretning er vejen frem

Det er ofte ikke den største bolig, du vil finde på et SU-budget, og derfor er der selvsagt heller ikke så meget plads at indrette på. Derfor er det i de fleste tilfælde nødvendigt, at du effektiviserer din indretning lidt – eller meget. Du skal gerne få opfyldt så mange funktioner som muligt med indretningen, men uden at det bruger alt for meget plads.

Det kan bl.a. gøres ved at bruge multifunktionelle møbler – det kan f.eks. være møbler, der både kan bruges til søvn og til opbevaring. På den måde kan du spare en del plads i boligen.

Rum beregnet til skolegang

Når du skal indrette din nye bolig, er det også vigtigt, at du husker, hvad formålet med hele dit ophold er – du skal gå i skole og få en uddannelse. Det kræver, at du har et sted, hvor du virkelig kan koncentrere dig og få lavet dit skolearbejde.

Det er mest optimalt, hvis du kan få indrettet et rum, eller i hvert fald en del af et rum, der er beregnet til skolegangen. Her kan du have en stationær computer, en printer med tilhørende Hp CF410X toner, opbevaringsplads til dine papirer og meget mere. At have et bestemt sted til skolearbejdet kan gøre hele processen lidt nemmere og være med til at øge din motivation.