Tandlægeskræk? Sådan skal du forholde dig!

Kribler det i kroppen og får du et sug i maven, når du hører ordet tandlæge? Så er det ikke usandsynligt, at du i nogen grad lider af tandlægeskræk. Det er nemlig ikke alle, som synes tandlægeklinikken er et rart sted. Nogle har faktisk decideret angst!

Den gode nyhed er, at tandlægeskrækken kan afhjælpes, så du får lettere ved at gå til tandlægen og pleje dine tænder. Vi har talt med vores lokale tandlæge i Brande, som har giver gode råd til, hvordan man selv kan gøre op med sin skræk.

De gode råd til dig med tandlægeskræk

Hvis du døjer med tandlægeskræk, er det bedste du kan gøre at træne dig til erkendelse og accept. Erkend derfor, at du er nervøs ved at tage til tandlægen. Del også den erkendelse med tandlægen. En tandlæge er trods alt trænet til at tage hensyn til patienter, der har denne skræk eller generel angst. Der er med andre ord ingen grund til at lægge skjul på noget, det hjælper ingen parter.

Når du har fortalt tandlægen, at du har skræk, kan du også bedre bede ham gå frem i et stille tempo, så du føler dig tryg. Det er en rar ting at vide, når du ligger i stolen.

Men hvad med dig selv? Hvordan kan du arbejde med dig selv for bedre accept af situationen? Det første du skal sørge for, er at få en god nats søvn inden du skal møde op i klinikken. Det er vigtigt at være veludhvilet, da kroppen bliver presset af angsten.

Foruden at være veludhvilet, så se om du kan få en tid tidligt på dagen. Dermed skal du ikke gå og spekulere, hvilket kan opbygge mere frygt. Du kan desuden også downloade en app til afstresning. Disse har tit værktøjer som åndedrætsøvelser, hvormed du får mulighed for at træne øvelser, der kan hjælpe dig med at slappe af.