Sådan får du mest muligt ud af din have

En have kan bruges til mange forskellige aktiviteter og formål, så det handler altså om at være kreativ, når du gerne vil have så meget som muligt ud af din have. Vi har samlet lidt inspiration til, hvordan du kan få mest muligt ud af din have i denne artikel.

Indret haven efter familiens foretrukne aktiviteter

Når du skal indrette haven, bør du i første omgang tænke over, hvilke aktiviteter, I gerne vil have plads til i haven. Skal der være en legeplads eller en trampolin? Når haven er indrettet efter børnenes tanker og ønsker, får du f.eks. lettere ved at bruge mere tid på udendørslej, og du giver det også rig mulighed for at invitere legekammerater med hjem. Skal der være en terrasse med plads til havemøbler? En terrasse åbner op for at holde sommerfester med vennerne. Skal der en bålplads? En bålplads er noget, hele familien kan hygge sig med i de tidlige sommeraftener. Der er mange muligheder – og det kommer alt sammen an på, hvad du allerhelst vil bruge haven til. Du kan her alliere dig med en anlægsgartner, som kan tegne en have efter dine specifikke ønsker og behov. Vi anbefaler denne anlægsgartner til formålet: https://www.gltp.dk/.

Dyrk dine egne grøntsager

Du kan få stor gavn ud af din have, hvis du vælger at anrette en køkkenhave. Med en køkkenhave kan du dyrke dine helt egne friske råvarer og slipper så for at skulle i supermarkedet efter krydderurter, som f.eks. basilikum eller persille. Derudover får du også glæden ved at bruge grøntsager og krydderurter, som du helt selv har dyrket. Det giver både en masse velsmagende madlavning og kan endda også spare dig nogle penge, da du ikke skal ud at købe råvarer hele tiden.

Tænk over æstetikken

Haven skal dog ikke kun indrettes med praktiske gøremål i tankerne. Du skal naturligvis også tage hensyn til æstetikken. Der er nemlig ingen, der har lyst til at tilbringe en masse tid i en have, som er grim at kigge på eller kun består af fliser. Der skal gerne være blomster og liv for at skabe en hyggelig have. Du kan her spørge din anlægsgartner til råds angående de blomster, som måske giver mest liv og glade dag uden den helt store vedligeholdelse, så du kan nyde en smuk have hele året rundt.