Sådan arbejder du bedst muligt hjemmefra

Mange danskere har i det seneste år skullet vænne sig til at arbejde hjemmefra – og mange gør det faktisk stadig. Nogle har endda fundet glæden ved det og ønsker at gøre det til en fast del af deres arbejdsuge. Det er dog ikke uden problematikker at skulle arbejde hjemmefra. Vi har derfor her samlet vores bedste tips til at arbejde bedst muligt hjemmefra – uden at gå på kompromis med hverken kvaliteten af arbejdet eller produktiviteten.

Skab din egen hjemmearbejdsplads

Når du skal arbejde hjemmefra, enten hele tiden eller blot en dag om ugen, har du brug for en plads, der er dedikeret til dit arbejde. Det ville her være ideelt at have et ekstra rum til formålet, men det er langt de færreste, der har det. Det er derfor vigtigt at bygge en dedikeret arbejdsplads et andet sted i hjemmet, enten i køkkenet eller stuen. Her skal du have alt det, som du har brug for, lige fra de nødvendige IT-løsninger til de rette kontormøbler, så du har en behagelig plads, hvor du kan være produktiv dagen lang.

Eliminér distraktioner

I hjemmet er der mange ting, der kan distrahere dig fra arbejdet – især når man ikke på samme måde har en chef, der kigger én over skulderen. Det kan derfor være en god idé at identificere potentielle distraktioner og eliminere dem, inden dagen for alvor begynder. Det kan f.eks. være ved at blokere tjeneste som f.eks. Youtube, Facebook og nyhedssites i din arbejdstid, så du ikke kommer til at bruge en masse tid derinde – og så handler det naturligvis også om at sørge for, at din arbejdsplads kun indeholder det, du skal bruge til arbejdet og ikke hverken bøger, magasiner, strikketøj eller lignende, som kan tage din opmærksomhed væk fra arbejdet.

Planlæg pauser og frokost på forhånd

Når man arbejder på et kontor, findes der ofte faste pauser til frokost og lignende, men sådan er det ikke, når man arbejder hjemmefra. Det kan både være godt og skidt. På den ene side har man aldrig muligheder for frokost, når man arbejder hjemmefra, og på den anden side kan man hurtigt glemme frokosten helt. Det kan derfor være en god idé at sætte alarmer på din telefon, der minder dig om de pauser, du skal holde i løbet af dagen. Det kan også være en god måde at minde sig selv om at komme ud af huset og gå en tur. På den måde får du bevæget dig lidt og får fornyet energi til arbejdet igen.