Opgradér dit køkken med nyt armatur

Når vi snakker køkkener og armatur dertil, vil mange ofte sige ”jeg skal bare have en vandhane, som virker”. De færreste tænker over, hvor meget det kan betyde, hvilken vandhane du faktisk vælger. Køkkenet er et sted, hvor der bliver brugt uanede mængder af tid, hvoraf det giver god mening, at vælge alt inventar og armatur med omtanke, så der ikke skal gås på kompromis på et senere tidspunkt. Ønsker du at blive klogere på køkkenarmatur, og hvad dette kan betyde for dit køkken, så læs med her.

Forskellige typer vandhaner alt efter behov

Simplificeret dækker køkkenarmatur over vandhanen, som du har i køkkenet. Dette lyder ikke af meget, men det er en vandhane, som du både bruger når du skal vaske hænder, rense grøntsager og vaske op efter diverse måltider. Det er altså ikke uden betydning, at denne passer dine behov. Vandhaner fås i et hav af forskellige modeller. Du kan overveje, om du ønsker en vandhane, som kan give dig kogende vand, kulsyre eller om der skal være udtræksfunktion, så renserier og opvask bliver gjort lettere. Alle disse funktioner tjener et forskelligt formål, og de opgraderer alle vandhaner, så den ikke længere ”vandhane”.

Brug den som en del af indretningen

Udover at vælge en vandhane, som funktionelt lever op til dine behov, kan du overveje det visuelle udtryk. Ingen har sagt, at en vandhane bare skal være en kedelig, grå skinnende tud placeret i køkkenet. Disse kommer i et hav af forskellige størrelser, former og farver, så du kan finde et udtryk, som passer netop dit køkken. Materialerne varierer også, så der er rigeligt at have in mente, inden du vælger din næste vandhane. Er du modig og vil gerne prøve noget nyt, kan du eventuelt give dig i kast med et armatur i guld eller rød. Er du mere klassisk, findes de også i rustfrit stål.