Inspiration til studieturen

Er du lærer og snart skal have klassen med på studietur? Eller kender du nogen, der snart skal af på studietur? Uanset hvad kan det virke ret uoverskueligt at planlægge en studietur – især hvis der er mange elever, der skal med. Men overraskende nok behøver det ikke være en uoverskuelig proces.

Skønne steder i Danmark

En studietur behøver nødvendigvis ikke finde sted uden for landets grænser, faktisk findes der mange glimrende steder i Danmark, som er et besøg værd. Man kan besøge hovedstaden, hvor man kan bruge tiden på noget studierelateret – for eksempel se Folketinget, hvis man er interesseret i det samfundsfaglige. Turen kan også gå til Jylland, hvor der findes adskillige lejrer, som man kan booke sig ind på. Spørgsmålet er, hvad klassen interesserer sig for, og så kan man planlægge ud fra interesserne.

Transport

Især transportdelen ved en studietur kan virke vanskeligt – hvordan skal man kunne fragte så mange elever? Lej en turistbus og gør det nemmere for dig selv. Det eneste, man skal have styr på nu, er start- og slutdestinationen. Ja, og selvfølgelig sørge for alle kommer på bussen. Man skal blot oplyse dato, antal passagerer samt destination, og det er endda muligt at booke returrejse samtidig. Hvis man gerne vil have et stop på turen, kan et stop ligeledes tilføjes. Så bliver det vist ikke meget nemmere.

Studietur uden for Danmark

En studietur uden for Danmark er ofte et hit, hvor man eventuelt kan besøge nabolandene – længere væk behøver det faktisk ikke at være. Lej turistbussen og sæt slutdestinationen til at være Hamborg og oplev de strålende seværdigheder, som storbyen tilbyder. Turen kan også gå til Oslo, som tilbyder adskillige museer og storslået natur. Det er faktisk bare op til jer, hvor I vil hen, og hvad I vil se. Muligheder er der nok af.