Industrigulve – perfekt til privat og erhverv

Navnet ”industrigulve” antyder, at gulvet er egnet til erhvervsmæssige formål, som f.eks. garager, fabrikker, værksteder, lager og lignende, men det betyder faktisk ikke, at gulvet ikke kan bruges andre steder som f.eks. i private hjem. Der er faktisk så mange fordele ved et industrigulv, at det faktisk er en rigtig god løsning til alt fra haller, lager og værksteder til butikker, daginstitutioner og private hjem. I denne artikel kommer vi ind på alle de fordele ved industrigulve.

Industrigulve er et paraplybegreb, der dækker over flere gulvtyper, heriblandt især epoxygulve og polyurethan gulve. Begge disse gulvtyper er kendte som slidstærke og langtidsholdbare gulvløsninger til industrien, men fordelene ved disse gulvtyper kan faktisk også nydes i private hjem.

Slidstyrke

Industrigulve som epoxygulv og polyurethan er generelt meget slidstærke gulvtyper og de har også en tilhørende lang levetid. De kan altså sagtens klare presset og trafikken fra store maskiner, møbler og masser af mennesker helt uden at der opstår revner, sprækker eller andre skader. Det er derfor en ideel løsning til værksteder, hvor der køres maskiner og går mekanikere rundt samt til daginstitutioner, hvor der generelt er en del fodtrafik. Det er dog også et godt valg til f.eks. køkkenet eller stuen, da gulvet her sagtens kan klare presset fra møbler og fodtrafik.

Rengøringsvenlighed

Industrigulve er også meget rengøringsvenlige. Både epoxygulvet og polyurethan gulvet lægges nemlig på en sådan måde, at der hverken opstår sprækker, revner eller huller i gulvet – og med dets høje slidstyrke er det heller ikke noget, der opstår med tiden. Det betyder, at disse gulvtyper faktisk nemt kan gøres rent med vand og sæbe uden at man skal ned på knæ og skrubbe skidt ud af revner og lignende. Man kan altså sagtens på værksteder, fabrikker og lignende gøre gulvet rent med en maskine – og i private hjem kan man altså blot vaske gulvet hurtigt og nemt med en moppe og lidt vand og sæbe.

Støj- og stødreducering

Industrigulve er behagelige gulve at gå på, fordi de kan laves med stødreducering – og det er en kæmpe fordel på steder, hvor der generelt er meget fodtrafik. Derudover kan disse gulvtyper også laves med støjreducering, så det ikke larmer, når man går rundt på dem.

Mange designmuligheder

Selvom der er tale om industrigulve, betyder det ikke, at de kun kan være kedelige og grå. Der findes faktisk et hav af farve- og designmuligheder, når vi taler epoxy eller polyurethan. Du kan derfor helt selv designe dit gulv til f.eks. køkkenet.

Er du interesseret i et industrigulv? Læs mere om industrigulvet her.