Indretningsidéer til babyværelset

Indretningen af et babyværelse bør ikke kun fokusere på det praktiske, men også på at skabe et trygt og sikkert miljø for barnet. Mange tænker ikke at en baby har brug for et fuldt udstyret værelse, men at en seng, puslebordet og et par dekorationer er nok. Ud fra et praktisk synspunkt er det selvfølgelig det vigtigste, men ved at tilføje nogle behagelige farver på væggene, dekorationer, billeder, plakater, bamser og legetøj, skaber man også en rar atmosfære, som kan være med til at øge trygheden i dit barn, både når det skal sove, men også i dagligdagen. For tips, tricks og gode råd ang. indretning af jeres babyværelse, samt mange andre ting, kan i med fordel tjekke babyraad.dk ligesom i kan læse med i resten af denne artikel, hvor i får et par gode idéer, til hvordan i bedst kan indrette babyværelset, så det er klar til baby.

Sådan kommer du i gang

En af de første opgaver, som forældre står over for, når de forbereder sig på en ny babys ankomst, er at indrette deres babyværelse. Inden man går i gang med alt det praktiske, er det en god idé at sætte sig ned og udarbejde en plan. Man skal også have fundet farveprøver, så man kan beslutte hvordan værelset skal males. Herefter kan man snakke om hvordan man skal indrette, når det kommer til møbler og lign. Ved at have en plan, er det lettere at komme i gang med alt det praktiske. Det kan også være en god idé at lave en arbejdstegningen og dermed visualisere, hvordan i gerne vil have at rummet skal se ud i sin endelige form.

Hvad skal i være opmærksomme på

Når det kommer til vores små guldklumper, så er sikkerheden altafgørende. Heldigvis er de mindste ikke i stand til at hverken gå eller kravle, men derfor bør man stadig være på forkant og så sikret værelset. Det kan man gøre ved at købe forskellige sikkerhedspakker til babyer. Her finder man afrundede plastikhjørner, som påsættes skarpe kanter, som for eksempel på sofabordet og lign. Derudover vil man kunne finde plugs til stikkontakter, som sikrer at barnet ikke kan stikke sine fingre ind og få stød, ligesom der medfølger små hængsler af plast, som man sætter på skuffer og låger. Ved at have fokus på sikkerhed inden barnet er i stand til at kravle eller gå rundt, skal man ikke bøvle med det senere, men kan roligt lade barnet udforske hjemmet, når det er i stand til det.