Gør din storbyaltan helt unik

Mange borgere i storbyer drømmer om en have. Men det kan være svært, når man bor i en lejlighed og der ikke lige er råd til en kolonihave. Heldigvis er det ikke så svært at skabe et grønt pusterum, hvis du har en altan. Her kan du uanset størrelsen skabe et hyggeligt pauserum, hvor du kan nyde en dejlig morgenkaffe eller en hyggelig sommeraften med venner. I denne oversigt kan du få inspiration til hvad din altan gemmer på af potentiale.

Gør altanen klar til hyggelige aftener

Hvis der er plads nok, er altanen et perfekt sted at samle et par venner til en hyggelig aften. Selvfølgelig dur det ikke, at I sidder og fryser derude. Derfor kan det være en god idé at opsætte en terrassevarmer til væg, så I altid kan holde varmen derude – selv når temperaturen ikke når over de 10 grader. Du kan find terrassevarmer til væg på nettet eller i diverse byggemarkeder. Så skal det nok blive en dejlig aften – uden forkølelse dagen efter.

En minihave midt i betonjunglen

Hvis du gerne vil nyde duften, følelsen og synet fra grønne planter, er altanen det perfekte sted at starte. For selvom arealet måske ikke er det største, er der masser af muligheder for at skabe en grøn oase midt i byen. Du kan opsætte kasser på rækværket, hvor du kan gro blomster. Hvis du er mere praktisk anlagt og gerne vil have køkkenurter, kan du også gro dem i disse kasser.

Udekøkken

Hvis du kan lide at grille, er altanen et godt sted at gøre dette. På den måde undgår du nemlig at de giftige dampe kommer ind i hjemmet og i stedet blæser væk med vinden. Det samme gør sig gældende, hvis du har en frituresteger. På den måde undgår du, at din lejlighed kommer til at lugte af grillbar.