Gør hverdagen lettere med praktiske hjælpemidler

Kroppen fungerer anderledes med alderen. Det er heller ikke lige så let at bevæge sig rundt, som det var engang. Oplever du problemer eller vanskeligheder i hverdagen, findes der heldigvis gode løsninger til at hjælpe dig bedst muligt. Praktiske hjælpemidler til hjemmet kan anvendes til både små og store gøremål og gøre din hverdag nemmere. Find et bredt udvalg af hjælpemidler hos K.C. Pedersen.

Det er vigtigt at tage sig godt af din krop. Med alderen kan din krop opleve vanskeligheder, som ikke var der tidligere. Når dette er tilfældet, er det vigtigt at tage hånd om det. Praktiske hjælpemidler kan gøre det lettere for dig at bevæge dig rundt i hjemmet. Hjælpemidler til hjemmet kan anvendes af enhver, der oplever kropslige vanskeligheder til både store og små gøremål.

Hvad består de praktiske hjælpemidler af?

Praktiske hjælpemidler er til for at hjælpe på de nødvendige områder. Hvis du oplever, at kroppen volder dig problemer, er der heldigvis udviklet en række støttende hjælpemidler dertil.

De praktiske hjælpemidler kan især bruges af personer, der oplever problemer i form af:

  • Hofte- og knæproblemer
  • Dårlig ryg
  • Nedsat kraft i hænderne

Her ses en oversigt over de forskellige typer af hjælpemidler til hjemmet:

  • Ergonomisk bilpude
  • Ergonomiske puder
  • Ergonomiske køkkenredskaber
  • Praktiske hjælpemidler
  • Sengeklodser
  • Skridsikker fodskammel
  • Skriveredskaber

De ergonomiske puder kan hjælpe dig med en korrekt siddestilling og aflaste overbelastede kropsdele. De praktiske hjælpemidler består bl.a. af en fjedersaks, gribetang (i både større og mindre størrelse) og saks med stor fingeråbning. Praktiske hjælpemidler til hjemmet kan være med til at hjælpe dig lettere igennem hverdagen.

Hvordan kommer jeg i gang?

De praktiske hjælpemidler gør det mindre anstrengende for dig at bevæge dig rundt i hjemmet. Stort set alle kan benytte sig af dem og få glæde af dem, uanset hvilke problemer de oplever. Generelt kan hjælpemidlerne gøre det lettere for dig at samle ting op fra gulvet, både at rejse og sætte sig, åbne og låse en dør, holde på spillekort og meget andet. Hvordan kommer du så i gang med at anvende de praktiske hjælpemidler? Det kræver, at du går til din personlige læge, som vurderer, hvilket behov du har. Dernæst skal du skrive en ansøgning om de kropsbårne hjælpemidler, du ønsker til din kommune. Hvis kommunen vurderer, at din sag er relevant, kan du i nogle tilfælde få bevilget produkterne. Kommunen hjælper dig med opmåling og vurdering af din sag, så du kan få ydet den bedst mulige støtte.