Effektiv bådpleje holder din båd i tip top stand – sådan gør du

Hvis du er bådentusiast med egen båd, ved du, at god bådpleje er alfa og omega for at holde båden i god stand og forlænge dens levetid. Det tager tid og kræfter at vedligeholde en båd, men det er helt bestemt arbejdet værd. I artiklen her får du tips til, hvordan du plejer din båd og kan få glæde af den på vandet i mange år fremover.

Bådpleje starter med god rengøring af din båd

For at sikre, at din båd forbliver i god stand, er det vigtigt at rengøre den godt. Saltvand, sol og fugt er nemlig potentielt skadeligt for båden, da det med tiden kan nedbryde bådens overflade og ødelægge materialerne. Derfor spiller rengøring en stor rolle, når det drejer sig om bådpleje.

Du undgår, at din båd tager skade ved at vaske den jævnligt. Til rengøring af bådens overflade bør du benytte en mild sæbe og en svamp eller børste. Efter rengøringen skal du huske at skylle båden grundigt med ferskvand, da efterladte sæberester også kan føre til skader.

Når du har vasket og skyllet båden, er det tid til at tørre den af. Her bør du bruge en blød klud eller en mikrofiberklud. Sørg for at tørre båden godt af. Denne del af bådplejen forebygger skader på bådens overflade.

Tjek motor og mekanik jævnligt

God bådpleje indbefatter også jævnlige tjek af din båds motor og mekanik. Hold øje med lækager eller skader på motoren og undersøg batteriets stand. Er batteriet ældre end to år, kan det være en god idé at skifte det ud med et nyt.

Tjek desuden slangerne og ledningerne i maskinrummet. Finder du lækager eller defekter i leddene, skal du sørge for at reparere dem med det samme. Skift også regelmæssigt filter og motorolie.

Find alt i bådpleje hos Marinebutikken Vejle

Bådpleje handler ikke kun om rengøring og kontrol af bådens mekanik. At tage hånd om bådens udseende spiller også en stor rolle. Trænger din båds ydre til en kærlig hånd, kan bådmaling bidrage til en flot finish, til at holde bunden fri for alger samt at bibeholde bådens værdi.

Hos Marinebutikken Vejle får du alt, hvad hjertet kan begære af bådpleje, herunder bådmaling, lakker og olier, der får din båd til at stå skarpt på både fribordet og skroget. Har du brug for poleremaskiner, fender- og rudelister eller fugemasse til reparation, går du heller ikke tomhændet fra Marinebutikken Vejle. Her finder du uden tvivl de produkter, der dækker alle dine behov.