Centralsmøring – holder din maskine kørende

Du kender måske det scenarie, hvor en af dine mange maskiner går i stå? Dette koster både tid og penge, og derfor er centralsmøring den eneste rigtige, fordi det minimerer risikoen for nedbrud.

Centralsmøring er et system, der sørger for, at din maskine får præcist den mængde smøring, som den har brug for. Dette sker løbende dagen igennem, mens maskinen kører. På denne måde kan du være sikker på, at din maskine vedligeholdes, så du sparer penge på driften og ikke overraskes af pludselige nedbrud. Samtidig sikrer du, at din maskine får en længere levetid. Der er mange komponenter, som skal bruge til centralsmøring, og måske mangler du bare en reservedel til din centralsmøring. Blandt det store udvalg finder alt fra pumper, fittings, slanger, kædesmøring og meget mere – alt er naturligvis produceret af allerhøjeste kvalitet.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her alt, hvad du skal bruge til centralsmøring.

Hvordan fungerer centralsmøring?

Et centralsmøringssytem begynder ved pumpen. Pumpen er udstyret med en timer, som starter og stopper den rette mængde olie eller fedt, som tilføres via slanger. Olien eller fedtet føres videre til sekundære fordelerblokke, som doserer fedt eller olie ud til det sted, der skal smøres. En centralsmøring kan have enten én eller flere områder, den skal smøre; der er naturligvis ingen grænser for antallet af smøresteder. Centralsmøring kan også gøres mere komplekst, hvor eksempelvis olie sprøjtes fra fire vinkler over en kæde i et slagteri.

Hvis du selv vil vedligeholde din centralsmøring, så hold øje med afrevne slanger, brækkede fittings, synlige utætheder osv. Har du centralsmøring på redskaber, er der monteret koblinger, som skal holdes rene og være spændt ordenligt sammen.

Når fejl og problemer er opsporet, skal vedligeholdelsen udføres, og det er her, at du skal overveje, hvilke reservedele du skal have fat i. Du kan naturligvis også få en centralsmøringsmontør ud og hjælpe med vedligeholdelsen. Her bliver der selvfølgelig også gennemtjekket for fejl, som skulle være overset.

Der er altså mange fordele i, at få et centralsmøringssytem til dine maskiner, og både dig og dine kollegaer vil blive yderst tilfreds.