Bliv klar til at overdrage dit landbrug til næste generation

Det er ikke ualmindeligt at videregive et landbrug til den næste generation i familien. Derfor er det måske også i mange tilfælde en beslutning, der ligger forholdsvist lige for. Men der kan dog være sket noget, siden du måske selv har stået i den situation, som dine efterkommere nu står i. Derfor er det alligevel vigtigt at tænke grundigt over beslutningen. Derudover er det også vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvad der kræves ved sådan en overdragelse. Læs med her, og begynd at blive klar til overdragelsen af dit landbrug.

Få det juridiske på plads

Selvom det måske blot er en af dine børn, der skal overtage efter dig, så er det vigtigt, at det juridiske er på plads. Har du brug for hjælp til dette, så bør du tage kontakt til en specialiseret landbrugsadvokat.

Der er nemlig love, som du er nødt til at følge, når det kommer til blandt andet erhvervsdrivning og ejerskab i landbruget. Og hvis ikke den næste generation skal komme i klemme, så må du sørge for, at alt er i orden fra start.

Forbered jer tidligt

Det er desuden vigtigt at begynde forberedelserne tidligt. Det er nemlig ingen bagatel med en overdragelse som denne. Tværtimod er der meget, man skal vide, og meget man skal have styr på.

Det er eksempelvis vigtigt, at dine efterkommere er klædt på til det, der kræves af dem for at drive en landbrugsvirksomhed. Derfor skal aftalerne altså også være indgået i god tid, så alt kan nå at falde på plads.

Derudover kan det være en god idé at foretage en gradvis overdragelse. På den måde vil I indgå alle aftaler på forhånd, men under overdragelsen vil I en periode begge stå med ejerskabet. På den måde kan det være nemmere at vænne sig til alle forpligtelser, der følger med.