Tre tips til at få bugt med algerne

Vi kender alle til den irritation det er at se flere overflader på udendørsarealet, der er blevet grønne af alger. Alger er ikke kun et ubehag for synet, men kan også forårsage skader på eksempelvis bygningsoverfalder. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på algeproblemer, og få dem bekæmpet inden de spreder sig for meget. I denne guide vil der komme tre tips til, hvordan du bekæmper og forebygger alger. 


Kom af med algerne med en algerens

En effektiv måde til at komme af med algerne, er ved at bestille en algerens hos en professionel, til de overflader der har brug for det. Ved at booke en professionel til at fjerne algerne, sikrer du at lovgivningen på området overholdes. Herudover undgår du at udsætte dig selv eller andre, for de kemikalier der er i en algerens. Samt vil en professionel kunne sørge for at algerne er helt fjernet, og at overfladen derfor vil forblive pæn og i god stand i længere tid. 


Sørg for et tørt og lyst miljø 

Alger lever bedst i et miljø hvor der er fugtigt og skygge, her får de mulighed for at brede sig. Sørg derfor for, at dine overflader får mest muligt lys og bliver holdt så tørre som muligt, for at mindske risikoen for at algerne opstår. Hvis der er planter, buske eller træer som skygger meget, kan det være en god idé at klippe det, så overfladen får mest muligt sollys og luft. 


Rens dine overflader regelmæssigt

Overflader som fliser, terrasse eller facader er oftest dem som bliver ramt af alger. Hvis du gerne vil forebygge algerne på dine overflader, er det effektivt at få fjernet skidt og snavs derfra. Du kan hurtigt klare det med en højtryksrenser, men en spand vand og en børste kan også gøre det. Det vigtigste er bare, at dine overflader bliver rene regelmæssigt.