Skal din have stå skarpt til sommer? 

Sommeren er nær, og det er på tide at få styr på haven, så den kan nydes i de varme sommerdage. Det gælder alt fra klipning af græs og buske, til de små detaljer med blomster og møbelhynder. Det er vigtigt at få udnyttet havens potentiale på bedste vis, så der både er rum for planter og blomster, men også forskellige hyggekroge. 


Rådfør dig med en anlægsgartner

For at udnytte havens potentiale på den bedst mulige måde, kan det være en fordel at rådføre sig med en anlægsgartner. Du kan eksempelvis kontakte en her: https://vestermarkribe.dk/anlaegsgartner-i-esbjerg/, hvor du også kan se billeder af forskelligt arbejde, som de har udført. 

En anlægsgartner kan give dig råd og vejledning om, hvordan du kan skabe en smuk og harmonisk have, ud fra det potentiale din have har. Ligeledes kan de hjælpe dig med forskellige opgaver, som enten kan være tidskrævende eller for stor en opgave, for en privatperson. 


Trim græs og buske 

En af de ting som er med til at gøre, at din have står skarpt, er græsset og buskene. Sørg for at få buskene trimmet, så der ikke stikke grene ud hist og her, men de har en pæn form. Ligeledes er det vigtigt at få slået græsset regelmæssigt, for at det visuelt ser skarpt ud, men også for at græsset er brugbart til aktiviteter eller andet. 

Den visuelle skarphed kan bidrage til en afslappende fornemmelse, som gør at du nemt kan nyde sommerdagene i din have. 


Opsæt hyggekroge 

Når din have står skarpt, er det også vigtigt at du får integreret hyggekroge, så du har forskellige steder du kan nyde havens udseende og solens stråler. Hvis din have tillader det, kan det være en god idé at opsætte havemøbler flere steder, så man kan nyde de forskellige beplantninger, samt søge skygge og sol, alt efter hvad man ønsker.