8 mm eller 6 mm træpiller – hvad er forskellen?

Træpiller er biobrændstof, som er fremstillet af fint og rent savsmuld. Ved hjælp af en maskine presset træfibrene sammen under højt tryk, så de danner de små piller. Disse piller kan bruges som forbrænding i dit pillefyr.

Der findes forskellige størrelser af træpiller på markedet. Nogle af de mest populære er 8 mm- og 6 mm træpiller.

Men hvad skal man vælge? Og hvad er forskellen på de to? Vi har svarene til dig i denne artikel.

Størrelsen på din træpille

Den eneste forskel på de to former på træpiller er størrelsen i diameter.. I de fleste pillefyr er det fuldkommen underordnet om du vælger 8 eller 6 mm træpiller. Dog er der enkelte undtagelser.

Begge dele fungerer i de fleste pilleovne, men enkelte ovne kan kun fodres med 6 mm træpiller. For eksempel stuepilleovne fungerer bedst med 6 mm træpiller.

Det er bedst, at du læser på anbefalingerne for din pilleovn, før du køber træpiller. Det står i manualen, hvad for nogle træpiller, som fyret fungerer bedst sammen med.

Nogle pilleovne kan også indstilles til at fungere med både 8 og 6 mm træpiller.

Godkendte 6 mm træpiller til dit fyr

Leder du efter de bedste træpiller til dit fyr? Besøg Pillemadsen og tag et kig i udvalget af 6 mm træpiller. Træpillerne fra Pillemadsen er fremstillet i høj kvalitet af rent træ. Disse piller sikrer en høj brændeværdi og en lang levetid, så dit fyr holder på varmen i mange timer.

Fordelen ved at vælge træpiller 6 mm fra Pillemadsen er, at kvalitetspiller udskiller mindre aske og slagger. Når du vælger 6 mm træpiller, som ikke udskiller slagger, så bliver din opvarmning mere effektiv og du forlænger også levetiden for din pilleovn.

Derudover behøver du ikke rengøre ovnen lige så ofte.

En god størrelse til alle pilleovne

Fordelen ved at købe 6 mm træpiller er, at de kan bruges i de fleste pilleovne. Denne type træpillefyr er velegnet til både nyere og ældre modeller.

Hos Pillemadsen får du effektiv opvarmning og god brændværdi for få penge. Gå på opdagelse i et udvalg af nogle af de mest populære mærker som for eksempel Fireheat, Heatlets, Barlinek og meget mere.

Kvalitet gør en forskel, når du køber træpiller. Kvalitetstestede mærker har en længere levetid og en renere forbrænding. Derfor tilbyder Pillemadsen kun de bedste kvalitetsmærker fra anerkendte producenter.